Takaisin

Viking Line ja Artistiasu - Jo kaksikymmentä vuotta tiivistä yhteistyötä

Viking Line Abp on ahvenanmaalainen varustamokonserni. Viking Line liikennöi Itämerellä yhteensä 7 eri aluksella.

Artistiasulla ja Viking Linella on takanaan jo pitkä yhteistyösuhde. Vuodesta 1998 alkaen Artistiasu on toimittanut punavalkoisille valtamerialuksille asuja lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Esimerkkejä Viking Linelle toimitetuista puvuista ovat mm. viihdekäyttöön menneet Tuhkimo ja Peppi Pitkätossu sekä ravintolahenkilöstön teema-asut. Artistiasu on toimittanut Viking Linelle myös risteilyisäntien ja -emäntien puvut.

Ville Viking ja lapsia

Mikä sitten on saanut Viking Linen luottamaan Artistiasuun vuodesta toiseen? Korkean laadun lisäksi erityisesti Artistiasun joustavuus ja ripeä asiakaspalvelu saavat pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta kiitosta. Hyvän esimerkin Artistiasun joustavuudesta tarjoaa tarina siitä, miten yritysten yhteistyö aikanaan sai alkunsa.

- Teimme tuolloin kauhealla kiireellä pukuja Uuden Iloisen Teatterin (UIT, suomalainen viihdeteatteri) käyttöön. Vikingiltä tuli sitten tilaus tiistaina. He tarvitsivat Krokotiili-asun Krokotiili Rock-esitystään varten. Tein tuota pukua kaksi yötä ja sain sen valmiiksi torstaina. Siitä puku lähti saman tien laivalle ja oli käytössä jo perjantaina, muistelee Artistiasun toimitusjohtaja Minna Gröhn yhteistyön hektisiä alkuhetkiä.

Ville Viking -maskotti

Lasten suuresti rakastamaa laivakissa Ville Viking-maskottia on valmistettu isompina sarjoina jo vuosituhannen vaihteesta saakka. Tänä päivänä uusia Villejä valmistetaan vuosittain. Tämän lisäksi aiemmin valmistetut maskotit käyvät säännöllisesti huollossa ja pesulla Artistiasulla. Vuosien varrella Ville Vikingin hahmo on kehittynyt todella paljon. Ville on nykyään todella haluttu vieras laivojen lisäksi myös erilaisissa lasten tapahtumissa niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Kasvanut kysyntä tarkoittaa samalla sitä, että uusia Ville Viking-pukuja tarvitaan koko ajan ja vanhempien pukujen käyttöaste puolestaan kasvaa.

- Artistiasun vahvuuksiin kuuluu erityisesti laatu ja jatkuva yhteydenpito. Yrityksellä on todellista tahtoa vastata tarpeisiimme. Esimerkkinä tästä mainittakoon uusien pukujen kehitys ja vanhojen korjaustarpeet. Eri käyttäjät ovat eri kokoisia ja tämä vaatii joskus pukujen räätälöintiä. Esimerkiksi Ville Vikingin etutassuihin on lisätty kuminauhat, jotta asun kädet pysyvät paremmin paikoillaan. Myös kypärien asentoa ja ergonomisempia tassuja on kehitetty. Tämä parantaa sekä henkilöstön työhyvinvointia että turvallisuutta, Viking Linen lastenviihteestä vastaava Johanna Saarinen taustoittaa.

Oman mausteensa Viking Linen ja Artistiasun yhteistyöhön tuo se, että yhteydenpito toimii kuuluvuusongelmien takia pitkälti sähköpostitse. Merellä kun puhelimet eivät aina toimi. Artistiasu saakin Viking Linen suunnasta kiitosta erityisen ripeistä vastausajoista. Vastaukset sähköpostitsekin esitettyihin kysymyksiin saa nopeasti. Lisäksi Artistiasu ilmoittaa Viking Linelle jo etukäteen poikkeuksellisen kiireisistä ajanjaksoista ja loma-ajoista. Nämä kun voivat vaikuttaa pukujen valmistus- ja huoltoaikoihin ja pieni ennakointi on joskus paikallaan prosessien sujuvuuden varmistamiseksi.

Ville Viking dab
Ville Viking ja lapset