Takaisin

Artistiasu juhlii!

Torstaina 21.9.2023 tulee 30 vuotta siitä, kun toimitusjohtajamme Minna Gröhn perusti Artistiasun! Kunnioitettavaan ikään kypsynyt yritys toivottaa asiakkaat juhlistamaan historiaansa ja katsomaan innolla tulevaan.

artikkelikuva kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat
Artistiasun kesäjuhlat

21.9.1993 perustettu Artistiasu Oy toimi aluksi kellarityöhuoneessa Helsingissä Lönnrothinkadulla työllistäen tuoreen yrittäjän sekä perheenäidin Minnan. Liikeidea ”esiintymisasujen suunnittelu ja valmistus” oli syntynyt Minnalle MTV3:sen puvustossa työharjoittelun ohessa. Vuonna 1996 MTV3 päätti yksityistää ompelimonsa ja Minna tarttui tarjottuun haasteeseen. Artistiasu siirtyi Pasilaan ”Maikkarin” tiloihin ja vuoden lopulla työllisti jo Minnan lisäksi neljä henkilöä.

Vuosina 1996–2004 Artistiasu kasvoi ja kehittyi, tilaustyöt laajenivat MTV3:n tuotantojen puvuista myös muihin talon ulkopuolisiin asiakkuuksiin. Lokakuussa 2004 Artistiasun ompelimo siirtyi Klondyke-taloon, Keravan Saviolle, tiloihin missä yritys toimii edelleen tänäkin päivänä.

Toukokuussa 2005 muutoksen tuulet puhalsivat jälleen. Artistiasu osti MTV3:sen pukuvaraston sekä pukuvuokrauksen liiketoiminnan. Massiivinen pukuvarasto saapui Klondyke-taloon vuosien 2006–2007 vaihteessa ja Maikkarin puvustosta tuli Artistiasun pukuvuokraamo.

18 vuoden aikana pukuvuokraamon toiminta on muovautunut nykyiseen muotoonsa ja myös vuokra-asujen valikoima on vuosien varrella lisääntynyt. Olemme inspiroituneita ja kiitollisia monipuolisesta asiakaskunnastamme; saamme vuokrata asuja suuriin ja pieniin tuotantoihin, elokuviin, tv-sarjoihin, teatteriesityksiin, mainoksiin, valokuvateoksiin, musiikkivideoihin, näyttelyihin, markkinointitempauksiin ja tietenkin erikokoisiin ja -näköisiin teemajuhliin ja naamiaisiin. Saamme päivittäin myötäelää asiakkaidemme arjessa ja juhlassa.

Valmistuksen puolella kuluneen vuoden aikana meitä on työllistänyt sekä uudet että tutut asiakkaat. Olemme äärimmäisen otettuja saadessamme toteuttaa maskotteja ja esiintymisasuja monille arvostetuille tahoille.

Artistiasu on kasvanut 30 vuoden aikana yhden naisen yrityksestä tällä hetkellä kahdeksan vakituista työntekijää ja useita kiireapulaisia työllistäväksi yritykseksi. Vaatetusala Suomessa on kuihtunut Artistiasun elinaikana merkittävästi ja kohdannut uusia haasteita, kuten halpatyövoiman käytön eettiset ongelmat sekä vaatetusteollisuuden ekologisen kuormittavuuden kaikkialla maailmassa. Näiden seikkojen valossa olemme kiitollisia ja ylpeitä työyhteisöstämme ja arvoista jotka ohjaavat päivittäistä työtämme. Artistiasussa meillä on upea porukka vahvoja naisia, kaikki erilaisia ja erilaisilla koulutustaustoilla ja työkokemuksilla varustettuja. Meitä kaikkia yhdistävä tekijä on ilo ja ylpeys omasta työstä, sekä alan ja asiakkaan arvostus.

Artistiasun kesäjuhlat

Artikkelin kuvat @iirorautiainenphotography Artistiasun kesäjuhlasta alan ammattilaisille 2019 

Lisää uutisia