Takaisin


27 vuotta Artistiasun toiminnan aloittamisesta 

27 vuotta sitten 1.10.1993 Artistiasu aloitti toimintansa.

Toimari Minna Lönnrotinkadun 25 neliön kellarityöhuonessa Helsingissä.

Aika oli Juppien. Ensin NMT, BMW ja hieno toimisto, sen jälkeen mietittiin puku päällä mitä bisnestä tehtäisiin. Minnalla oli kellarityöhuone ja äidin vanha ompelukone. Puitteet olivat vaatimattomat, mutta Minna tiesi mitä alkaisi tehdä; suunnitella ja valmistaa esiintymisasuja.

 
 

Jo Lönkan kellarissa valmistuivat ensimmäiset eläinpuvut; delfiini, Tiivi-kissa (kuva yllä) ja StepUpin tanssijoille leijona sekä pari apinaa. StepUpilaiset ovat Artistiasun merkittävä asiakas ja yhteistyökumppani tänäkin päivänä. (Yllä kuva myös Artistiasun valmistamasta Tiikeristä StepUp:in tanssisalissa vuodelta 1995. Puku on käytössä tänäkin päivänä.)

Asiakkaina ja sovituksissa kävivät mm. Sonja Lumme, Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen.

Vuoden päästä noustiin kellarista ja muutettiin katutason työhuoneeseen Mechelininkadulle Töölöön. Eläinpukuja ja mm. taikureiden asuja tehtiin lisää.

Keväällä 1996 oli siirtyminen ompelimoksi MTV3 tiloihin Maikkarille Pasilaan. Tuli lisää osaavia käsiä. Mukaan tulivat mm. Eija ja Seija, jotka tänäkin päivänä vastaavat Artistiasun toimiston asioista ja ompelimon pyörimisestä.

Kahdeksan vuotta vierähti Maikkarilla, töitä tehtiin niin paljon ja monenlaista, että sitä ei lyhyesti pysty kertomaan.

Alla kuvassa Artistiasu Maikkarilla.

Nykyisiin tiloihin Keravan Saviolle Klondyke-taloon siirryimme 2004. Maikkarin pukuvarasto siirtyi meille 2005 ja siirrettiin Keravalle 2007 alussa.

 

Nyt meillä on 1160 neliötä toimivaa tilaa valmistuksen ja pukuvuokrauksen sekä pukuhuoltojen tarpeisiin. Kymmenkunta iloista ammattilaista palvelee laajaa asiakaskuntaamme kaikessa mikä liittyy puvustamiseen, niin elokuvien, teattereiden, TV:n kuin yritysten sekä yksityistenkin tapahtumissa ja tuotannoissa.

 

On hauskaa, mielenkiintoista ja antoisaa jatkaa tätä työtä 27 vuodesta eteenpäin.

 

Keravalla 5.11.2020

Minna Gröhn

Artistiasu vuokrapuku puvustus, kuva: Atelieri O. Haapala
Artistiasu henkilökunta vuokrapuku puvustus, kuva: Atelieri O. Haapala

Lisää uutisia