Takaisin

Artistiasulla valmistetaan nyt maskeja -
esiintymis- ja hahmoasut saavat odottaa

Klondyke-talon puvustamo valmistaa jopa 1500 kasvomaskia viikossa. Nyt niitä menee Heinolaan.

Keravan Klondyke-talossa toimivan puvustamon ja pukuvuokraamo Artistiasun ompelimossa on tehty esiintymis- ja hahmoasuja muun muassa Muumimaailmaan, Suomen kansallisoopperaan ja Taikuri Simo Aallolle.

Sitten tuli koronavirus, joka muutti kaiken väliaikaisesti. Nyt yrityksen ompelijoita on valjastettu täysin toisenlaiseen tehtävään: he valmistavat kasvomaskeja Heinolan kaupungin tarpeisiin.
-Pystyimme irrottamaan tähän tehtävään kuusi ompelijaa, pari harjoittelijaa ja kolme keikkatyöläistä naapurifirmastakin. Käytössä ovat isot leikkuupöydät ja koneet, ja pystymme valmistamaan kasvomaskeja 1000-1500 kappaleen viikkotahdilla, kertoo toimitusjohtaja Minna Gröhn.
Artistiasun valmistamat kankaiset kasvomaskit eivät sovellu sairaalakäyttöön, vaan ne on tarkoitettu terveitä ihmisiä hoitaville terveyspalvelujen ja kotihoidon työntekijöille.
Maskit on kehitetty yhdessä Heinolan kaupungin kanssa, ja tuote kestää useamman käyttökerran.
-Yhdellä työntekijällä kuluu keskimäärin 16 kasvomaskia yhden päivän aikana. Valmistamamme maskit pitää joka käytön jälkeen pestä 90 asteen pesussa, Gröhn valottaa.
Tuotetta myydään kunnille ja yrityksille.
Minna Gröhn virittelee parhaillaan yhteistyötä esimerkiksi Keravan ja Keski-uudenmaan sote-kuntayhtymän suuntaan.

Artistiasun tiloissa toimii myös pukuvuokraamo, jossa vuokrattavana on jopa noin 20 000 erilaista vaatekappaletta.
Joukossa on MTV3-kanavan entisiä vaatteita, joita on käytetty muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvissa sekä useissa legendaarisissa televisio-ohjelmissa. MTV3:n pukuvuokraamo muutti Artistiasun tiloihin Klondyke-talossa vuoden 2007 alussa.

Kuvassa Seija Markkanen Artistiasun ompelimosta näyttää valmiita kasvomaskeja, jotka menevät Heinolan kotihoidon käyttöön. Taustalla Marjo Pirilä.

 

Minna Grönin mukaan poikkeustilanne on vähentänyt mutta ei lopettanut vuokravaatteiden kysyntää. Artistiasu toimittaa tarvittaessa vuokrapukuja asiakkaan kotiovelle.

Ennen koronapandemian puhkeamista Artistiasulla oli työn alla We will Rock you -suurmusikaalin puvut. Esitysten piti alkaa huhtikuussa ja jatkua koko toukokuun.
-Nämä jousuttiin tietysti tässä tilanteessa perumaan ja siirtämään. Toivottavasti saamme nähdä upeat Teemu Muurimäen suunnittelemat puvut vuoden sisällä valmiiksi, ja huikean musikaalin esitykset voitaisiin toteuttaa ensi keväänä, Minna Gröhn kääntää katseet tulevaan.

 

Keski-Uusimaa 17.4.2020

Teksti: Oskari Lehto
Kuva: Anton Soinne

 

 

Lisää uutisia