Takaisin

Artistiasun maskotit kestävät kovaakin menoa

Jääkiekkoseura Helsingin Jokerit on Suomen tunnetuin urheiluseura. Artistiasun ja Jokerien yhteistyö on kestänyt jo toistakymmentä vuotta. Pelikaudelle 2018-2019 Jokerit tilasi Artistiasulta uuden maskotin.

Jokerit maskotti halaa

- Vanha maskotti alkoi olla jo vähän aikansa elänyt. Toki sillä viime kaudella vielä ihan hyvin pärjäsi, mutta se oli kuitenkin jo peräti 11 vuotta vanha. Päädyttiin siihen, että nyt voisi olla hyvä aika hankkia uusi puku, Event & Partnership Manager Miika Haapala Jokerit Hockey Club Oy:stä taustoittaa.

Artistiasun arkistoista löytyivät Jokerien alkuperäisen maskotin piirustukset. Jokerit ei halunnut muuttaa maskottiaan radikaalisti, mutta pieniä muutoksia erityisesti käyttäjämukavuuteen ja toiminnallisuuteen toivottiin.

- Kaveri on muutaman tunnin siellä sisällä yhteen putkeen. Koko ajan pitää olla liikkeessä. Juosta, breikata ja seisoa käsillään. Se oli tosi tärkeää, että saatiin uudesta maskotista toiminnallisesti hyvä. Ei ole ihan helppo homma. Puvun täytyy kestää ja pysyä päällä, Haapala kuvaa maskotille asetettuja vaatimuksia.

Jokereihin teki suuren vaikutuksen Artistiasu Oy:n asiantuntemus. Uuden maskotin valmistusprosessin aikana seuran edustajat kävivät pari kertaa katsomassa puvun edistymistä ja kertomassa omia toiveitaan lopputulokseen liittyen.

- Mukavat rouvat ottivat hyvin vastaan ja tajusivat heti jutun juonen. Heti kun jotain uutta ehdotettiin, niin ammattilaiset alkoivat heti piirtää malleja ja eteen tuotiin esimerkkimateriaalia katsottavaksi. Vaikka en ole ompelutyön asiantuntija, niin saatiin kyllä sellainen lopputulos kuin haluttiinkin. Vähän ehkä virtaviivaistettiin sitä, aiempaan maskottiin verrattuna. Haluttiin pelihousut jalkaan ja vähän fylliä sisään. Saatiin sellainen vähän freesimmän näköinen lopputulos, Haapala kertoo.

Jokerit on hyvin tyytyväinen yhteistyöhönsä Artistiasun kanssa. Hyvä kommunikaatio ja maskottien kestävyys saa seuralta erityiskiitosta. Artistiasu on antanut Jokereille myös selkeät ohjeet siitä, miten seura voi omatoimisesti huoltaa pukua. Tämä on tärkeää, sillä maskotti on läpi pelikauden kovassa käytössä ja se myös pestään jokaisen kotiottelun jälkeen. Kerran vuodessa maskotti toimitetaan Artistiasulle vuosihuoltoon.

Jokerit-maskotti
Jokerien maskotti ja faneja

- Oli itse asiassa hyvin mielenkiintoista vieraille Keravalla Artistiasun pajalla. Heillä on huikea määrä referenssejä ja isot mapit täynnä, jos jonkinnäköistä kuvaa yrityksen valmistamista maskoteista!, toteaa Haapala vielä lopuksi.