Meillä on paljon tyytyväisiä asiakkaita, joille olemme ratkaisseet puvustuksen haasteita.

Katso alta asiakkaidemme tarinat ja yhteistyökumppanimme.

artistiasun tarina

Nykyisin Artistiasu on 10 hengen tiimi puvustuksen ammattilaisia, joilla on mielikuvitusta ja taitoa visualisoida hurjimmatkin unelmat taianomaisiksi asuiksi.

 

Artistiasun tarina alkoi Obelixin hahmoasusta Minna Gröhnin ollessa työharjoittelussa MTV3:lla. Jo silloin Minna tarttui rohkeasti erikoiseen kaavoittamiseen, kankaaseen ja saksiin.

 

Vaatteiden valmistaminen suurelle massalle ei ollut koskaan Minnan intohimo, vaan hän halusi luoda uniikkeja ja kestäviä asuja yksilöille. Pari kesäteatteri- ja sirkuskesää viitoittivat tien esiintymisasujen kiehtovaan maailmaan. Tästä lähtökohdasta Artistiasun puvustuspolku alkoi rakentua Lönnrotinkadun kellarityöhuoneessa vuonna 1993.

Moomin Characters Oy
Sophia Jansson

”Pitkäaikainen yhteistyömme Artistiasun kanssa on jatkunut jo parinkymmenen vuoden ajan. Meillä on hyvä ja avoin keskusteluyhteys ja siksi yhteistyö lukuisten Muumi-hahmojen parissa onkin sujunut erittäin hyvin. Arvostan Artistiasun rehellistä ja aktiivista otetta asiakkaiden suuntaan.”

Rähinä Records Oy
Markku Wettenranta

”Artistiasulla on todella suuri valikoima erityyppisiä pukuja. Olemme aina löytäneet musiikkivideoihimme osuvia asuja oli kyse sitten papin kaavusta tai broileripuvusta. Palvelu on erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa.”

StepUp Dancers
Jarkko Valtee

”Olen tehnyt Artistiasun kanssa yhteistyötä 20 vuoden ajan. Heidän kanssaan on helppo tehdä töitä ja laatuun voi aina luottaa. Erikoistekniikoiden taitaminen on Artistiasulla huippuluokkaa.”

Teemu Koho, Kids Factory

”Artistiasu on ykkösluokan toimija kansainväliselläkin mittapuulla arvioituna. Tilaamme kaikki Suomesta hankkimamme puvut heiltä. Artistiasun kanssa voi aina luottaa siihen, että puvut vastaavat suunniteltua hahmoa, ovat toimivia ja laadullisesti kestäviä. Myös tuotannon aikataulut pitävät. Lisäksi pukujen huolto- ja korjauspalvelut pelaavat moitteettomasti. Ammattimaisia tuotantoja tehtäessä Artistiasu on oikea valinta.”

Rovio Entertainment Ltd, Toni Kysenius

”Yhteistyömme alkoi vuonna 2011 HockeyBird -maskotin merkeissä. Tulin Artistiasulle idean ja piirrosten kanssa ja istuimme yhdessä kahvipöytään suunnittelemaan rakenteita ja käytännön toteutusta. Tehdyt suunnitelmat toteutuivat juuri sellaisinaan ja opin itse valtavasti maskottien tekemisestä. Myös aikataulut ja kustannusarviot pitivät täysin paikkansa. Artistiasulla on mukava, ammattitaitoinen porukka ja siellä on aina ilo käydä. Vuosien varrella olemme toteuttaneet yhdessä toistakymmentä maskottihahmoa. Olen ollut todella tyytyväinen yhteistyöhön heidän kanssaan.”

Pukusuunnittelija
Marjatta Nissinen

”Artistiasun tiimi koostuu rautaisista puvustuksen ammattilaisista. He tuntevat alan käytännöt ja tietävät, miten asiakkaita palvellaan taidolla. Artistiasun valikoimasta löytyy elokuva- ja teatteriproduktioihin eri aikakausien aitoja vuokrapukuja, huomattavan laaja valikoima roolipukeutumiseen sopivia asuja sekä pukuja yksityishenkilöiden erikoisempaankin juhlapukeutumiseen.”

Jokeri Pokeri Box Oy
Simo Aalto

”Yhteistyömme Artistiasun kanssa on sujunut mallikkaasti jo 90-luvulta lähtien. Puvut ovat kestäviä ja laadukkaita ja ne on toteutettu toiveitamme kuunnellen. Ammattilaisten kanssa on helppo tehdä töitä.”

UIT Uusi Iloinen Teatteri
Sari Siikander

”Artistiasun vahvuuksina on poikkeuksellinen tietotaito ja kyky ideoida huikeita puvustuksia. He pystyvät loihtimaan mitä tahansa niin, että lopputulos näyttää aina hyvältä. Tiimi luo yhtenäisen kokonaisuuden, jonka asut korostavat kuitenkin kantajiensa parhaita puolia. Asiakaslähtöisyys on Artistiasulla silmiin pistävää; he toteuttavat asiakkaan toiveet valtavaa asuvarastoaan hyödyntäen tai rakentavat puvustusratkaisut alusta lähtien. Koskaan ei ole tullut vastaan sellaista tilannetta, ettei tarpeisiimme olisi löytynyt huippuratkaisua. ”

Eyeworks Finland Oy
Nonna Tähtinen

”Bongasimme Artistiasun netistä etsiessämme asuja Kaksi julkkista ja yhdet häät -tuotantoihin. Löysimme kaikki tarvittavat asut vaikka tarpeemme olivatkin aika spesifejä. Artistiasulla on erittäin ystävällinen vastaanotto ja palvelu toimii sujuvasti. Käytämme ehdottomasti Artistiasua jatkossakin.”

UIT Uusi Iloinen Teatteri
Marjatta ”Martta” Leppänen

”Olemme tehneet Artistiasun kanssa yhteistyötä pitkään, vuodesta 1990 alkaen. Artistiasu on hoitanut alusta lähtien roolinsa suunnattoman hienosti. He tekevät aina kaiken, mitä lupaavat ja pysyvät aikataulussa. Toiveisiimme suhtaudutaan ennakkoluulottomasti ja puvustus toteutetaan ammattitaidolla niiden mukaisesti.”

Jamppe Haakana, Viking Line

Artistiasu on ammattimainen yritys, jossa on töissä loistavia tyyppejä. Yhteistyömme alkoi 17 vuotta sitten ja varsinkin alkuaikoina teimme yhdessä juttuja, joita viihdemaailmassa ei oltu totuttu näkemään. Ville Vikingin puku onnistui mielettömän hyvin, mikä on ollut meille Viking Linella ensiarvoisen tärkeää. Olen aina voinut luottaa siihen, että puvut on huolella mietitty ja kokonaisuus toimii. Artistiasulta saa makeita pukuja, joista voi olla ylpeä.”

Katja Karjalainen, Suomen Kansallisooppera

Yhteistyömme Artistiasun kanssa on syventynyt vuosi vuodelta ja opimme jokaisen projektin kautta tuntemaan toistemme toimintatapoja paremmin. Arvostan Artistiasun joustavaa palvelua; saamme asut lyhyelläkin varoitusajalla paikan päälle toimitettuina. Voin aina luottaa siihen, että aikataulut pitävät. Artistiasulla on erittäin vahvaa osaamista ja pitkä kokemus eläin- ja maskottiasujen valmistuksesta.

Iloksemme olemme saaneet luoda sykähdyttäviä puvustusratkaisuja myös seuraaville tahoille